Klima alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Klima alırken dikkat etmeniz gerekenler,

Yeni bir klima almak istiyorsanız yazımızı okuyun. Klima alırken nelere dikkat etmeliyiz. En pahalı klima dır. Kapasitesi en büyük olanı almak yeterlimi? Klimada BTU nedir?

İlk olarak klima almadan önce, klimayı koymayı düşündüğünüz odanızın büyüklüğünü, metre karesini hesaplayınız ve odada kaç pencere var bu bilgileri klima almaya gittiğinizde satıcı ile paylaşınız. En doğrusu klimanın odaya göre en iyi performansta ısıtması veya soğutması dır. Klima fiyatı biraz ucuz diye aldığınız kapasitesi düşük olan bir klima sizin odanızı soğutamayacak, çok daha fazla çalışarak enerji sarfiyatı da artacak dolayısı ile daha pahalıya gelecektir. Klimalar için BTU değeri önemlidir.

Klima alırken, klima almadan önce şu soruyu da cevaplamak faydanıza olacaktır. 
–Klimayı ne sıklıkla kullanıyorum, 
klima alırken dikkat- klimayı gün içerisinde ne kadar kullanacağım. Bu soruların cevabı önemli. Eğer klimayı çok sık kullanıyor iseniz mesela ofis, iş yerlerinde daha aktif kullanılır. O zaman kesinlikle inverter klima düşünmelisiniz. Ama klima gün içinde birkaç saat ancak çalışıyor ise inverter klima gerekli değildir. Zira inverter klimalar diğerlerine göre biraz daha pahalıdır.

Klima Montajı Önemi


Klimanızı aldınız, sonra en önemli işlem klima montajıdır. Klima servisi tarafından yapılması gerekli profesyonel bir hizmettir. İşin ehli tarafından yapılması çok önemlidir. Klimanın odanın neresine, ne şekilde, yalıtımı, ara hortum uzunluğu gibi birçok etmen klimanız dan tam verim elde etmenizi engelleyebilir. Klima alırken fiyata klima montaj ücretinin de dahil olup olmadığını sorunuz.

Klimanız için her türlü hizmet, İstanbul geneli her bölgeye servis, www.klimasa.com inceleyiniz. İkinci el klimalar,

Bazı bölgeler için klima servis bilgileri;
Esenyurt arçelik klima servisi,

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Klima çalışıyor ama soğuk üflemiyor neden?

Klima gaz dolum işlemi nasıl yapılıyor?

Klima gazı bittiği nasıl anlaşılır