İnverter klima ne demek? İnverter klima fiyatları

İnverter klimalar anlatılırken genelde arabaların çalışma mantığına benzetilir. Nasıl mı?
Araçlar da dur-kalk işlemi vardır. Araç dur-kalk yaptığında en fazla yakıtı tüketir. Klimalara gelecek olursak yapılan araştırmalara göre klimalar en fazla enerjiyi çalışırken ilk anda tüketiyor. Arabalar gibi ;)
inverter klima, klimasa.comÇok teknik terime girmeden anlatmak istiyorum. Klimalar enerji tasarrufu için hiç durmadan çalışmalı tabi bu nasıl olacak? işte devreye inverter klima sistemi giriyor. Inverter klimalar sayesinde klimanın sürekli yeniden kapanıp açılması ortadan kaldırılıyor bu sayede daha verimli çalışıyor ve enerji tasarrufu sağlıyor.
Tabi inverter klima fiyatları diğer klimalara göre biraz daha fazladır. Markaya göre farklılık gösterir elbetteki ama inverter klima fiyatları 2000TL üzerinde dir.
Lakin inverter klima her zaman tasarruflu olmaya bilir. :(  nasıl? yukarıda o kadar övdük ama, Bu tasarruf bizim klima kullanımımız ile ilgilidir. Eğer klimanızı çok az çalıştırıyor iseniz inverter klimaya daha fazla ücret ödeyerek almaya gerek olmaya bilir. Az kullanımda klimanız gün içinde sadece bir kaç kez açılacak ise inverter klimaya gerek yoktur. Ama klima kullanımınız yüksek ise, odanız biraz büyük ise elbette ki ilk tercihiniz daha verimli ve enerji tasarrufu yüksek olan inverter klimalar olmalıdır.
Bunun tercihini klimanızı alırken bir klima servisine danışınız, ücretsiz keşif isteyiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Klima çalışıyor ama soğuk üflemiyor neden?

Klima gaz dolum işlemi nasıl yapılıyor?

Klima gazı bittiği nasıl anlaşılır